Portfolio

Hello world! Please change me in Site Preferences -> This Category/Section -> Lower Description Bar

ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!!!

171Εκδρομή στο Πόρτο της Πορτογαλίας  με το Τουριστικό γραφείο της Λαμίας  THEODOROPOULOS TRAVEL σε συνεργασία με το  At Holidays Αθηνών & αρχηγό – ξεναγό εκδρομής την Αντωνία Καλογεροπούλου.

Το γραφείο THEODOROPOULOS TRAVEL στη Λαμία,  σας ταξιδεύει παντού!!!

H Πορτογαλία είναι η χώρα των μεγάλων θαλασσοπόρων. H χώρα που συνέδεσε το όνειρο μιας καλύτερης ζωής με τη θάλασσα, με τις εξερευνήσεις, με το άγνωστο.

Tο ανεξάρτητο κι ονειροπόλο πνεύμα των πορτογάλων καθρεφτίζεται στα μνημεία της, στο κέφι των ανθρώπων, στα τραγούδια τους.

Η ARoTro Διαφημιστική δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο για το ΠΟΡΤΟ!

Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, στο βορειοδυτικό τμήμα της Πορτογαλίας.

12Ανακαλύψτε το Πόρτο, την πορτογαλική πόλη που αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να μπει δυναμικά στην ταξιδιωτική μας agenda ως ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς.

Η έκπληξη ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Πόρτο και στο πορτογαλικό έδαφος!

Πόρτο. Η πόλη  είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Ντούρο. Οι γέφυρες και οι αποβάθρες της περιοχής Ριμπέιρα, ο Καθεδρικός Ναός, το κτίριο των σιδηροδρόμων, το χρηματιστήριο, η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου είναι λίγα απο τα αξιοθέατα .

14CAIS DA RIBEIRA

Πράγματι, στη Cais da Ribeira χτυπά η καρδιά της πόλης, καθώς εκεί θα τους βρείτε όλους.

Το βλέμμα μου καρφώθηκε στην πανύψηλη σιδερένια γέφυρα Dom Luis -έργο του μαθητή του Gustavo Eiffel.

15Το μοναστήρι Serra do Pilar  δέσποζε επιβλητικό στην απέναντι όχθη.

Μπροστά  η Cais da Ribeira και ο Douro.

Όταν διέσχισα τη Dom Luis, μία από τις έξι γέφυρες που ενώνουν τις δύο όχθες του Douro, βρέθηκα απέναντι στη Gaia.

Πρόκειται για τη γειτονική πόλη, στην οποία οφείλεται κατά το ήμισυ το όνομα ολόκληρης της χώρας (Portugal < Porto + Gaia) -το άλλο μισό ανήκει δικαιωματικά στο Πόρτο.


 13 Ο εμπορικός δρόμος, απο νωρίς, έσφυζε από ζωή. Στάση στο Cafe Majestic που αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης από τις αρχές του… 1920, όταν ήταν στέκι καλλιτεχνών και συγγραφέων. Διατηρώντας την αίγλη του παρελθόντος, θεωρείται μέχρι τις μέρες μας must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, για τον πρώτο καφέ της ημέρας.

 

Ο καθεδρικός ναός  μοιάζει με μεσαιωνικό κάστρο, η θέα είναι εκπληκτική. Η πλήρη άποψη για το πώς είναι χτισμένο το Πόρτο· όλη η πόλη εκτείνεται μεταξύ δύο λόφων. ια.

Εκεί συγκεντρώνονται όλα τα σημαντικά κελάρια όπου παλαιώνεται το κρασί Porto. Στην Cais de Gaia, κεντρική  οδός κατά μήκος του ποταμού, βρίσκονται chic εστιατόρια και σύγχρονα cafe που χαίρουν πανοραμικής θέας, ενώ στα ήσυχα νερά πλέουν οι παραδοσιακές βάρκες.

16ATLANTIC OCEAN
Αν θέλετε να γνωρίσετε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο του Πόρτο αναζητήστε τον Ατλαντικό. Άλλωστε, ένα τεράστιο κομμάτι του βρέχεται από τα νερά του ωκεανού.
Η μεγάλη παραθαλάσσια λεωφόρος Avenida de Montevideu, κατά μήκος της οποίας έχουν χτιστεί πολυτελή διαμερίσματα και μονοκατοικίες, καταλήγει στο Μatosinhos.

Πόρτο. Ένα μέρος γραφικό και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο, με έντονες τις επιρροές τόσο από την Ευρώπη όσο και την Αμερική, συνδυάζει τα πάντα κάνοντας με τον τρόπο ζωής του τους επισκέπτες να νιώθουν αμέσως οικεία

Προτείνω να δοκιμάσετε το περίφημο τοπικό κρασί σε κάποιο από τα οινοποιεία της παλαιάς πόλης.

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR WORKS