Portfolio

Hello world! Please change me in Site Preferences -> This Category/Section -> Lower Description Bar

Εκδρομή Στο Toledo Της Ισπανίας Στην Πανέμορφη Πόλη Που Έζησε & Δημιούργησε Ο EL GREKO (Photo – Video)

191-300x168Εκδρομή στο Toledo της Ισπανίας στην πανέμορφη πόλη που έζησε & δημιούργησε ο EL GREKO με το Τουριστικό γραφείο της Λαμίας  THEODOROPOULOS TRAVEL σε συνεργασία με το  At Holidays Αθηνών & αρχηγό – ξεναγό εκδρομής την Αντωνία Καλογεροπούλου.

Το Toledo αποτελεί έναν must ισπανικό ταξιδιωτικό προορισμό και μια σίγουρη εκδρομή από τη Μαδρίτη και λέμε σίγουρη γιατί όσο και αν κάποιος μισεί τα υπερ-τουριστικά μέρη, το Toledo αξίζει από κάθε άποψη…

Με άξονα τη μεγάλη έκθεση, τη μεγαλύτερη έκθεση έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που έχει ποτέ διοργανωθεί, τιμά το Τολέδο, τον Ελ Γκρέκο.

Περισσότεροι από 100 πίνακες, τους περισσότερους από τους οποίους ζωγράφισε ο Θεοτοκόπουλος, τα χρόνια που έζησε στο Τολέδο -37 ολόκληρα χρόνια, από το 1577 έως τον θάνατο του, το 1614- θα εκτεθούν στο Μουσείο Σάντα Κρουζ, αλλά και σε άλλα ιστορικά κτίρια, όπως ο καθεδρικός ναός της πόλης.

«Η συγκέντρωση έργων του Ελ Γκρέκο από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και ιδιωτικές συλλογές, ήταν ένα εγχείρημα πολύ υψηλού κόστους» λέει ο Μαρανόν, τονίζει όμως ότι, πρόκειται κυρίως για χορηγίες ιδιωτών

«Είναι πιθανώς, ο πιο μοντέρνος από όλους τους ζωγράφους του 16ου και 17ου αιώνα» λέει ο Μαρανόν για τον Γκρέκο. «Είναι ο δημιουργός που «αφομοίωσε» τις τεχνικές των μεγάλων δασκάλων -Μιχαήλ Αγγελος, Τιτσιάνο, Τιντορέτο, Βερονέζε- για να τους «ερμηνεύσει», στη συνέχεια, με τον δικό του τρόπο, να χαράξει το δικό του μονοπάτι, αφήνοντας πίσω την κληρονομιά της Αναγέννησης…»

Please select the social network you want to share this page with:

We like you too :)

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec tincidunt dapibus dui, necimas condimentum ante auctor vitae. Praesent id magna eget libero consequat mollis.

SIMILAR WORKS